Video sprekers

MORGEN heeft een inspirerend veld van topsprekers samengesteld. Zij lieten tijdens MORGEN middels hun persoonlijke verhalen de wereld van morgen aan jullie zien. Van elke presentatie van 20 minuten zijn videobeelden beschikbaar. Bekijk ze hieronder allemaal of spring snel naar Neil Bearden, Roger van Hoesel, Stef Kranendijk, Wim Leereveld, Maikel Peppelenbosch of Marcel Stive.

Neil Bearden

Neil Bearden is assistant professor Decision Sciences aan INSEAD in Singapore. Daar geeft hij les over hoe mensen beslissingen nemen aan MBA-studenten. Aan de hand van zijn gevarieerde kennis over gedrag, economie en psychologie werpt hij een blik op welke beslissingen ons leiden naar morgen. En hoe nemen wij die eigenlijk?

Roger van Hoesel

Roger van Hoesel is directeur van Food Valley. Food Valley staat voor innovatie in de food sector door kennis en ondernemerschap samen te brengen. Daarom zijn inmiddels kennisinstellingen, voedselproducenten, cateraars en allerlei andere partijen uit de voedingssector aangesloten. Tijdens MORGEN zal Roger vertellen over zijn ervaring met de voeding van de toekomst. Is morgen alles lekkerder? Gezonder?

Stef Kranendijk

Stef Kranendijk is all-round ondernemer en sinds 2007 CEO van DESSO, een wereldspeler in kwalitatieve vloerbedekking. DESSO heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en is de eerste producent van Cradle to Cradle®-vloerbedekking die na gebruik weer kan worden verwerkt tot nieuwe vloerbedekking. Derhalve komt Stef ons tijdens MORGEN vertellen: is morgen groener? En hoe dan?

Wim LeereveldAccess to Medicine Index

Wim Leereveld is grondlegger van de baanbrekende Access to Medicine Index. Deze index becijfert de inspanningen van farmaceutische bedrijven om de wereldwijde toegang tot medicijnen en vaccins te vergroten. De Index begon als een persoonlijke missie om maatschappelijke verantwoord ondernemen op de kaart te zetten in de farmaceutische industrie. Inmiddels is het een toonaangevende barometer voor bedrijven, NGOs, overheden en investeerders die actief zijn in dit veld. Wim komt ons vertellen hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen en welke les je hier uit kunt leren voor andere initiatieven voor morgen.

Maikel Peppelenbosch

Maikel Peppelenbosch is hoogleraar Experimentele Gastro-enterologie aan het Erasmus MC in Rotterdam, waar hij de huidige stormachtige toename in moleculaire kennis der natuur poogt te vertalen in betere patiëntenzorg. Hij zal ons vertellen welke medische behandelingen van morgen hij onderzoekt en zit vol inzichten en anekdotes met wat daar bij komt kijken.

Marcel Stive

Marcel Stive is een autoriteit op het gebied van water. Zo is hij wetenschappelijk directeur van het Water Research Centre Delft en is hij lid van tal van commissies en adviesorganen op het gebied van waterkering en waterbouw.

Marcel zal ons tijdens MORGEN uitgebreid vertellen over de (kust)waterbouw van morgen. Is de dag van morgen op dit gebied veiliger? Duurzamer? En wat kunnen we daar aan doen?

Mei Li Vos
Mei Li VosMei Li Vos zal dagvoorzitter zijn van MORGEN. Met haar carrière in achtereenvolgens wetenschap, bedrijfsleven en overheid is zij uitermate geschikt om de verhalen en gebeurtenissen op MORGEN in een breed kader te plaatsen. Mei Li was tot 2010 lid van de Tweede Kamer en is sindsdien actief als denker, spreker en publiciste, met name op het gebied van arbeidsmarkt, financiële markten en politiek en samenleving. Onlangs verscheen van haar hand het boek “Politiek voor de leek – Een insideverslag van een outsider“.